N3-joukkueelle 0 pistettä kauden päätösturnauksesta

| Aiheet: Naiset III, Raportit

Naisten kolmosjoukkue pelasi kauden viimeiset pelinsä 16.3 Zemppi-areenalla Kempeleessä. Kyseessä oli 3. divarin ylemmän jatkosarjan pelit. Päivästä jäi käteen kaksi täpärää häviötä, kun vastustajana olivat Papas II sekä Dynamo. Pisteet riittivät sarjan 5. sijaan, mikä tarkoittaa 3. divarin peluun jatkuvan myös ensi kaudella. Tosin nousutavoitteita ei joukkueella ollutkaan.

SBC Levi III – Papas II 1-3 (1-0, 0-0, 0-3)

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Papaksen tiukkaan 3-2 voittoon, mikä tuntui jääneen mieleen osalla pelaajista ajatuksella ”se olisi ollut ihan voitettavissa”. Peli lähti hyvin käyntiin Levin porukan pelatessa paljon pallollista peliä, eikä vastustaja antanut kovaa painetta puolustuspäässä. Ensimmäinen maali syntyikin Levin nimissä ajassa 6:24. Maali syntyi koko kentällisen hienosta pelaamisesta: pallo lähti liikkeelle omasta päästä pakki-pakki -syötöllä, jonka jälkeen pallo kävi kerran jokaisella pelaajalla jääden #71 Iida Kilpeläisen viimeisteltäväksi. Ensimmäinen ja toinen erä jatkuivat tasaisen pelaamisen merkeissä ilman mitään tilastomerkintöjä, torjuntoja lukuunottamatta. Torjuntoja merkittiin molempien joukkueiden maalivahdeille lähes saman verran parissa ensimmäisessä erässä.

Kolmannessa erässä pelin luonne hieman muuttui. Vastustaja alkoi pelaamaan terävämmin pallollista peliä sekä karvasi tehokkaammin. Levillä sen sijaan tuntui taas johtoasema polttelevan näpeissä, niin kuin tällä kaudella on jo useampaankin kertaan todettu. Vastustaja pääsi rokottamaan ensimmäisen maalinsa vaihtotilanteen seurauksena, kun kaveri harhautti puolustajan peiton ja veto livahti kimmokkeen seurauksena maaliin. Toinen vastustajan maali syntyi melkein heti perään. Erän lopussa Leviläiset ottivat vielä kahden minuutin jäähyn kamppaamisesta, mutta Papaksen ylivoima oli tehoton. Erän viimeiset minuutit Levin naiset pelasivat ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Ylivoima ei toiminut niin tehokkaasti kuin olisi pitänyt, ja vastustaja pääsi tekemään viimeisen maalinsa tyhjiin.

Maalivahti #58 Ronja Pikkupeura torjui ottelussa 22 kertaa.

Dynamo – SBC Levi III 6-4 (1-2, 1-1, 4-1)

Päivän toinen vastus oli uusi tälle kaudelle. Tiedossa oli vain, että kaveri karvaa varmasti ylhäältä asti tehokkaasti, mutta ottelu olisi varmasti ihan voitettavissa. Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun ensimmäinen maali syntyi jo ensimmäisellä minuutilla. #71 Iida Kilpeläinen näytti rystyvetonsa voiman napsauttaessaan pallon maaliin sen karatessa vastustajan lavasta. Harmittavasti vastustaja kuitenkin tuli parin minuutin päästä tasoihin. Vielä ensimmäisessa erässä nähtiin kolmaskin maali, kun #3 Eeva-Maria Tornberg pääsi läpi vastustajan puolustuksesta ja nosti pallon yläkulmaan.

Toisen erän alussa Levi vahvisti johtoasemansa 3-1 lukemiin #71 Iida Kilpeläisen iskiessä päivän kolmannen maalinsa. Maalivahti ei juurikaan kerennyt vetoon reagoida hyvän maskin ansiosta. Kun Dynamo teki vielä yhden maalin, lähdettiin kolmanteen erään 2-3 lukemista Levin johtaessa. Vastustaja kuitenkin tuli tasoihin heti erän alussa. #3 Eeva-Maria Tornberg teki toisen maalinsa ajassa 31:13, mikä takasi Leville vielä hetkeksi johtoaseman pelissä. Erän loppu ei kuitenkaan ollut helppo. Vastustaja pääsi maalinteon makuun, ja yhden maalinsa joukkue teki ylivoimalla Leviläisen istuessa jäähyllä mailaanlyönnin seurauksena. Ottelun lopussa Levi yritti jälleen ylivoimamaalin tekoa kuudella kenttäpelaajalla maalin ollessa tyhjä, mutta ylivoima ei pyörinyt sen paremmin kuin ensimmäisessäkään pelissä. Pelipaikat tuntuivat olevan vähän hukassa, eikä karvaus ollut riittävän kovaa vastustajan saadessa pallon. Dynamo teki ottelun kuudennen maalinsa vain kaksi sekuntia ennen pelin päättymistä tyhjään maaliin. Kaiken kaikkiaan vastustajan kova karvaus teki Levin avauspelaamisesta hankalaa, eikä pallo liikkunut riittävän helpoilla syötöillä ja nopeasti.

Maalivahti #58 Ronja Pikkupeuralle tuli ottelussa 14 torjuntaa. Päivän parhaana pelaajana valmentaja Juha Kankaanpää palkitsi puolustaja #20 Sofia Luukkosen. Sofia esitti peleissä hienoja peittoja, vahvaa pallollista pelaamista ja joukkueelle omistautumista. Päivän tehokkaimmat pelaajat olivat #71 Iida Kilpeläinen (3+0), #3 Eeva-Maria Tornberg (2+0) sekä #11 Essi Kosunen (0+2).

Levin naisten kolmosjoukkue pitää myös parinviikon treenitauon näin sarjapelien päättymisen myötä, minkä jälkeen harjoitukset jatkuvat katseet tulevassa kaudessa. Kiitos kannustajille ja sponsoreille kaudesta 23-24!