Ennakko: M1 Tornion turnaus 07.12.2014

| Aiheet: Uutiset

Huomenna sunnuntaina 07.12.2014 paketoidaan syyskausi myös miesten edarin osalta, pelipaikan ollessa tällä kertaa Tornio. Vastaan asettuu turnausisäntä SST heti klo 10 ja klo 12 kohdataan puolestaan SBT Peto.

Turnaus tarjoaa mehevän haasteen ja hienon tavan päättää salibandyvuosi 2014 joukkueen kannalta, sillä vastassa on sarjan molemmat kärkijoukkueet; SBT Peto tappiottomana sijalla 1 ja SST yhden tappion kärsineenä sijalla 2, molemmat 13 pisteessä. SBC Levi on puolestaan neljäntenä 10 pisteellä. Luvassa on siis kaksi erinomaista tasonmittaria joukkueelle ja samalla mahdollisuus nähdä missä menee sarjakärjen taso tällä hetkellä.

Joukkue joutuu tien päälle hieman haastavista lähtökohdista, sillä reilu kentällinen pelimiehiä joutuu skippaamaan Torneån turnauksen erinäisistä syistä. Kasaan saataneen raavittua kuitenkin reilu pari kentällistä nälkäisiä pelimiehiä. Lisäksi turnauksessa nähdään ensimmäistä kertaa sinisessä pelipaidassa pari viikkoa sitten lehti-ilmoituksen perusteella ”Tositarkoituksella”-palstalta löydetty Mikael ”tähän joku hyvä lempinimi” Kanto, joka tuo kaivattua leveyttä materiaaliin.

Vuonna 2013 perustettu torniolainen SST on kohdattu vasta kertaalleen virallisissa peleissä, ja tämä tapahtui syyskuussa 2014 Suomen Cup-pelissä Torniossa. Tuolloin SBC Levi vei voiton lukemin 3-1. Viime kaudella SST pelasi vielä 5.divaria, mutta nousi kabinetin kautta täksi kaudeksi 4.divariin. Sarjanousija on kuitenkin osoittanut heti syyskaudella kuuluvansa ehdottomasti sarjan kärkijoukkueisiin tasaisilla peliesityksillä ja hyvällä puolustuspelillä.

Oululainen SBT Peto on puolestaan tuttu joukkue vuosien varrelta. Viime kaudella joukkueet pelasivat samaa sarjaa mutta eri lohkoissa, ja edelliset keskinäiset kohtaamiset löytyvätkin kaudelta 2012-2013. Tuolloin SBC Levi voitti vähämaaliset pelit lukemin 2-0 ja 3-1. Kapeahkolla materiaalilla pelaava SBT Peto on tällä kaudella nojannut vahvaan ja tiiviiseen puolustuspeliin sekä tehokkaaseen viimeistelyyn, sillä joukkue on tehnyt eniten maaleja sarjassa, 42 kappaletta. SBT Peto muistetaan myös eräästä filmauksesta, jota on sittemmin muisteltu jo kyllästymiseen asti. No, menköön kerran vielä. ;)

Iltalehti_kuoleva_joutsen