M1 haki kolme sarjapistettä Haukiputaalta

| Aiheet: Uutiset

Miesten ykkösjoukkueen sarjakausi jatkui Jatulissa Haukiputaalla sunnuntaina 27.10.2013. Päivän ensimmäinen peli klo 15 toi vastaansa oululaisen SBT Sahan, jota ei ole kohdattu koskaan aiemmin. Sen verran joukkueesta tiedettiin etukäteen, että viime kaudella joukkue oli 5.divarilohkonsa kärkipäässä nousten täksi kaudeksi 4.divariin, ja oli lisäksi esittänyt hyviä otteita tämän kauden ensimmäisissä otteluissa, joten hereillä oli syytä olla heti pelin ensihetkistä alkaen.

Levin joukkueella on ollut selkeitä ongelmia kahdessa edellisessä turnauksessa päivän ensimmäisen pelin kanssa, joten tällä kertaa tarkoituksena oli kaivaa työhanskat pelikassista jo hyvissä ajoin ja hakea oma taso peliin heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien.

Ottelun avausmaalin iskikin SBC Levi ajassa 02:43, kun joukkueelle tuomittiin lähivapari keskeltä. Tuomas Alaluusua tavoitteli pallonmentävää reikää muurissa siinä onnistumatta, mutta Tuomas Trast oli salamina (kyllä, luit oikein) paikalla ja löi irtopallon maalin edestä sisään; 0-1. Heti seuraavassa vaihdossa vastustaja pääsi kuitenkin 2min ylivoimalle, kun allekirjoittaneen silmiin puhdas olkapää olkapäätä vasten -tilanne laidan tuntumassa tulkittiin tuomariston toimesta vaaralliseksi peliksi, ja koska kädestä pitelykään ei tilanteessa auttanut niin Jaakko Tiuraniemi komennettiin istunnolle. Video tilanteesta: http://youtu.be/QXO_sEd7iR0

Hetkeä ennen jäähyn päättymistä SBT Saha hyödynsi lopulta ylivoimansa, kun maalin eteen vapaaksi jäänyt vastustaja puttasi pallon sisään Levi-nelikon keskeltä, ja tilanne nyt 1-1 pelikellon näyttäessä aikaa 04:54. Levin joukkue ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan siirtyi ajassa 06:59 uudelleen johtoon; Mika Paaso tälläsi hirmulämärin viivasta hieman vasemmalta ohi ja takalaitaan, josta pallo kimposi suoraan Hannu Molkojärven lapaan. Tämä otti parin askeleen vauhdin keskustaa kohti ja tälläsi oikeaan takaylänurkkaan tilanteeksi 1-2.

Ajassa 12:38 SBC Levi siirtyi 1-3 -johtoon, kun Ville Virtanen toi pallon oikeaa laitaa ylös. Rystysyöttö tavoitti maalin edestä Tuomas Alaluusuan, joka kolmannella yrityksellään löi pallon lopulta sisään. 1. erän sinisen myrskyn kruunasi Joonas Junnola ajassa 14:12; nopea pelinkääntö omasta päästä josta Molkojärvi ja Junnola 2vs1-ylivoimahyökkäykseen, jonka viimeksi mainittu päätti vuorenvarmasti 1-4 -maaliin.

2. erässä ajassa 25:00 Levin joukkue siirtyi jo 1-5 -johtoon; jälleen nopea pelinkääntö omista, ja tällä kertaa 2vs1-hyökkäykseen Molkojärvi sekä Joonas Harila. Parilla kauniilla syötöllä pakki pihalle ja Molkojärvi iski tilanteesta ottelun toisen maalinsa. Pelikellon näyttäessä aikaa 27:31 muuttuivat lukemat tulostaululla jälleen, tällä kertaa alivoimamaalin muodossa; joukkueen kapteeni Matti Autioniemi haistoi Saha-pakin hitaan syötön viivassa ja karkasi puolittaiseen läpiajoon, josta mies sivalsi tarkalla laukauksella etualanurkkaan tilanteeksi 1-6. Alivoima hoidettiin mallikkaasti loppuun, ja näistä lukemista myös toiselle erätauolle.

3. erässä hiipikin sitten se kuuluisa hyvänolontunne puseroon ja selät hieman suoristuivat, mikä antoi vastustajalle selvästi lisävauhtia ja ylimääräistä tilaa peliin. Lisämaalit kiiluivat Levi-hyökkääjien silmissä mikä seurasi useampaankin ylipelaamiseen tilanteissa, ja tarjosi vastustajalle lukuisia maukkaita vastaiskupaikkoja. Juhis Huttunen Levi-maalissa oli kuitenkin kuin muuri, ja pelasti useammankin varman maalin maalirautojenkin ollessa tällä kertaa miehen puolella. Ajassa 36:01 Juho Wesslin pääsi nousemaan vasenta laitaa ylös ja laukoi tulisen lämärin ohi maalin. Pallo kimposi kuitenkin takalaidasta suoraan toiselle kulmalle Ville Virtaselle, jolla oli helppo työ viimeistellä kauden avausmaalinsa ja peli nyt siis 1-7.

Höntyily kentällä kuitenkin jatkui edelleen ja vastustajan kavennusmaali suorastaan roikkui ilmassa, kunnes lopulta ajassa 39:39 SBT Saha pääsi 3vs2-hyökkäykseen ja viimeisteli tilanteesta tarkalla laukauksella lukemiksi 2-7. Samassa ajassa SBC Levi käytti myös aikalisänsä joukkueen herättelemiseen. Loppulukemat 2-8 syntyivät ajassa 44:20, kun Tommi Ahola lähetti J-P Koutaniemen omasta päästä vauhtiin. Tämä nousi laidasta keskelle ja laukoi tarkasti takanurkkaan avausmaalinsa Levi-paidassa. Huolimatta selkeistä loppulukemista kahden erän pelaaminen ja kolmannen lepsuilu oli vaarassa kostautua pahemman kerran, mutta Juhis Huttusen 18 torjuntaa 3. erässä vastustajan 8 torjuntaa vastaan varmistivat lopulta selvän voiton.

Päivän toisessa pelissä klo 17 vastassa olikin sarjakakkonen SC Muden Pallo Haapavedeltä, joka SBC Levin tapaan oli edelleen tappioitta sarjassa, mutta pisteen verran Levin joukkuetta perässä. Niinikään MuPa oli uusi tuttavuus, sillä ainakaan allekirjoittaneen mieleen ei muistu, että joukkueet olisivat koskaan aiemmin kohdanneet. Ottelu käynnistyi erittäin varovaisissa merkeissä, ja molemmat joukkueet olivat selvästi tunnustelumielessä liikkeellä. Avausmaali nähtiin ajassa 10:49; kulmalyönti Levi-päädyssä ja huolimaton pelaaminen keskustassa, josta vastustaja pääsi niittamaan pallon takaylänurkkaan ja tilanne 0-1.

2. erässä ajassa 21:23 Levi-pelaajista Arttu Ylitalo komennettiin jäähyboxiin 2min ajaksi, syynä työntäminen. Vastustajan ylivoima toimikin maalin arvoisesti jo ajassa 22:00, kun yksinkertaisen viivakierrätyksen jälkeen tarkka laukaus Levi-maalista katsottuna vasemmasta siivestä alanurkkaan yllätti Levi-vahti Antti Ristimellan, ja peli nyt 0-2. 1. erän tapaan huippuhyvät maalipaikat loistivat poissaolollaan molempien joukkueiden osalta myös 2. erässä, joten näistä lukemista erätauolle.

3. erä alkoi Levin kannalta heikosti, kun ajassa 31:38 J-P Koutaniemi lähetettiin 2min istunnolle syynä vaarallinen peli. AV selvitettiin kuitenkin tyylipuhtaasti. 3. erään lähdettiin myös korkeammalla karvauksella, mikä aiheuttikin selviä vaikeuksia MuPan avauspeliin, ja pakotti joukkueen pitkiin ja usein myös korkeisiin avauksiin. Ajassa 36:39 SBC Levi kavensi; Jaakko Tiuraniemi väänsi vasemmassa laidassa viivan tuntumassa pallon itselleen, ja laukoi matalan kudin etunurkasta sisään yllättäen hieman maskissa olleen MuPa-vahdin täydellisesti, ja peli nyt 1-2.

Ajassa 38:25 vastustajalle tuomittiin rangaistuslaukaus. Tilannetta edelsi vastustajan pitkä kukkupalloavaus, jonka katkaisussa Levi-pakki epäonnistui. Tämän seurauksena MuPa-hyökkääjä pääsi nokikkain Ristimellan kanssa, joka hyvällä vastaantulollaan kuitenkin torjui tilanteen ja poimi vielä sivuverkosta irtopallon itselleen. Tuomarin mukaan Levi-puolustaja oli kuitenkin tilanteessa maalivahdin alueella, ja tästä johtuen pallo keskelle. Ristimella oli voimaton tarkan laukauksen edessä, joten tilanne nyt vastustajalle 1-3.

Joukkueen sytyttäjäksi ja taistelun ilmentymäksi nousi lopulta Sodankylän oma poika Mika Paaso, joka ensin uhrautuvalla pelillä pelasti pallon omissa maaliviivalta, käynnisti itse nopean vastahyökkäyksen syötöllä laitaan, nousi hyvälle tontille keskelle ja sai vielä millitarkan passin takaisin H. Molkojärveltä, josta viimeisteli 2-3 -kavennuksen aivan etuylänurkkaan. Pelikellot seisahtuivat aikaan 39:36. Joukkueen nousu kahden maalin takaa tasoihin sai huipennuksensa jo seuraavassa vaihdossa ajassa 40:11; Juha Autioniemi jakoi sisäänlyönnin puolessa kentässä vasempaan siipeen Tuomas Alaluusualle, jolla oli aikaa vaikka perunoitten keittämiseen vastustajan merkkauspelin pettäessä. Mies jätti kuitenkin potut keittämättä, otti sen sijaan parin askeleen vauhdin keskelle ja laukoi tarkalla laukauksella takaylänurkkaan tilanteeksi nyt 3-3.

Tämän jälkeen ottelun tahtipuikko olikin selkeästi SBC Levin hallussa. Molemmille osapuolille avautui vielä huippupaikka per joukkue ottelun ratkaisemiseen, mutta huomattavissa oli myös, että tasapelipiste tyydytti molempia osapuolia. Erän viimeisillä sekunneilla Levin joukkueelle puhallettiin vielä ottelun kolmaskin rangaistus, mutta alivoimatilanteesta seuranneen laukauksen Levi-puolustus uhrautuvasti peitti, ja näin ollen pisteet tasattiin.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan tasaista ja rehtiä vääntöä, mutta myös varovaista pelaamista, sillä molemmat joukkueet halusivat välttää virheitä viimeiseen asti. Tästä kertovat myös maalivahtien vähäiset torjunnat, joita kirjattiin Ristimellalle 5+2+4=11 ja MuPa-vahdille 1+3+5=9 kappaletta. Tuomarilinja, tai sen puuttuminen hieman puhututti pelin aikana sekä jälkeenpäin, mutta linja oli toisaalta tasaisen huono molempiin suuntiin, joten eipä siitä sen enempää.

Turnauksen onnistujia tällä kertaa olivat edellä mainitut Huttunen ja Paaso, sekä pisteiden valossa Hannu Molkojärvi (2+3) ja Tuomas Alaluusua (2+1).

Valmennusjohdon kommentit:

”Pyrimme lähtemään aiempia kertoja valmiimpana turnaukseen, ja hallitsemaan peliä sekä viemään sitä meidän määräämään tahtiin. Ensimmäisen pelin alusta alkaen olimme askeleen verran edellä joka tilanteessa. Saimme koko joukkueen rintamalla ottelun kulun haluamaksemme, ja ottelun tempo oli meidän valitsema kova tempo, jossa ei turhaa aikailtu. Kolmannessa erässä alkoivat henkilöhtaiset tehot loistaa liiaksi silmissä ja vastustaja sai pelin hallinnan itselleen. Tätä seuranneella aikalisällä palautus maanpinnalle ja MV-Huttusen erinomaiset torjunnat pitivät lukemat siisteinä. Hatunnosto SBT Sahalle kovasta loppukiristä.

Toisessa pelissä saimme vastaan kovan mutta hieman tuntemattoman sarjakakkosen, joten odotettavissa oli erittän tiukka peli. Vastustaja hallitsi hienoisesti peliä, mutta saimme peitettyä heidän hallintansa omassa päässä. MuPan joukkue pelasi fiksusti, mutta oli toisaalta aika aseeton toimivan viisikkopuolustuksen edessä. Peli eteni tasaisesti, mutta vastustaja pystyi hyödyntämään ottelun vähäiset maalipaikat alkuun tehokkaammin. Kova taistelu palkittiin lopulta kun pystyimme yksinkertaistamaan peliä ja nousemaan lopussa tasoihin. Kokonaisuutena pääsimme taas askeleen eteenpäin pelillisissä tavoitteissa.”

SBC Levi jatkaa siis oman lohkonsa kärjessä tappioitta, mutta SC MuPa hengittää niskaan vain pisteen verran perässä. Pelit jatkuvat Oulun Nallisportissa lauantaina 16.11.2013, jolloin vastaan asettuvat Haukiputaan Heitto klo 12 ja Kellon Lyönti II klo 14!