Suomen Cupin 1. kierroksen tuloksia

| Aiheet: Uutiset

Miesten ykkösjoukkue starttasi kautensa tänään lauantaina 07.09.2013 Torniossa Suomen Cupin 1. kierroksen peleillä.

Klo 12 vastaan asettui turnauksen isäntäjoukkue sekä samalla vanha tuttu kilpakumppani viime kausien ajalta eli SBT Tornio (4.div). Huolellinen valmistautuminen toi mukanaan lentävän lähdön SBC Levin joukkueelle, ja 1. erätauolle siirryttiinkin 4-1 -johtoasemista. Tästä eteenpäin peli tasoittui huomattavasti, mutta Levin joukkueen puolustuspeli toimi erinomaisesti, ja maalissa Antti Ristimella hoiti vuorenvarmasti loput. Maalittoman 2. erän jälkeen onnistuivat molemmat joukkueet vielä kertaalleen maalinteossa päätöserässä, joten SBC Levin joukkueelle kautta aikojen toinen pelaamalla saavutettu(*) Suomen Cup-voitto lukemin 5-2. Tehomiehinä kunnostautuivat Tuomas Alaluusua pistein 3+0, sekä Joonas Harila 0+2.

(*)Joukkue voitti kaudella 2011-2012 OFBC:n Oulusta Suomen Cupin 1. kierroksella maalein 7-3, joka oli kaikkien aikojen ensimmäinen pelaamalla saavutettu voitto. Ensimmäinen virallinen voitto tuli kuitenkin oululaista Merikoski SBT:tä vastaan kaudella 2007-2008, kun vastustajan 3-5 -voitto kääntyi edustuskelvottoman pelaajan peluutuksen myötä SBC Levin 5-0 -voitoksi. SBC Levi on osallistunut Suomen Cupiin vuodesta 2002 alkaen paria satunnaista välivuotta lukuunottamatta joka kaudella.

Päivän toisessa pelissä klo 14 vastassa oli täksi kaudeksi 4.divariin noussut OFBC Oulusta. Tuoreella jalalla liikkunut nuori vastustajajoukkue sai ottelun alusta asti näennäistä pyöritystä aikaiseksi Levin kenttäpäätyyn, mutta tiivis viisikkopuolustus ja ensimmäisiä virallisia pelejään joukkueen peräsimessä koutsanneen Levi-valmentaja Juho Lehdon peräänkuuluttama keskustan tukkiminen toimi tälläkin kertaa hyvin. Vastustaja ajautui usein huonoille laukaisusektoreille, kun taas SBC Levi hyödynsi vastaiskunsa murhaavalla prosentilla. Päivän ensimmäisen pelin tapaan vastustajan maalivahti tykitettiin vaihtoon jo 1. erässä, ja erätauolle päästiin lopulta johtolukemissa 4-2. Mukaan vauhdikkaaseen erään mahtui myös Levin joukkueen epäonnistunut rangaistuslaukaus sekä 2min ylivoimapeli.

Tästä eteenpäin osumia iskettiin vuorotahtiin, ja päätössummerin soidessa koreili tulostaululla loppulukemat 7-4 SBC Levin eduksi. Vaikka jalka alkoikin jonkin verran painaa loppua kohti, niin kurinalainen joukkuepeli, terävät vastaiskut sekä tiivis puolustuspeli maalivahti Juhamatti Huttusen johdolla käänsivät pelin ansaitusti sinipaidoille. OFBC-pelin pistelinkoina toimivat Tuomas Alaluusua pistein 3+1 ja Hannu Molkojärvi 2+0.

Ilahduttavaa pelissä oli myös A-juniori-ikäisten seuran oman juniorikoulun kasvattien vahva esiinmarssi, kun miesten kakkosjoukkueesta mukaan nostetut Arttu Ylitalo sekä kakkosjoukkueen kapteeni Ville Virtanen pääsivät tositoimiin. Ylitalo laukoi avausmaalin heti ensimmäisen pelin alkuminuuteilla, ja Virtanen puolestaan tarjoili Alaluusuan OFBC-pelin kolmannen maalin upealla pystysyötöllä pari minuuttia ennen päätössummeria. Lisäksi joukkueeseen kesän aikana liittynyt Juha-Pekka Koutaniemi pääsi myös ottamaan ensimmäiset viralliset peliminuuttinsa aikuisten sarjoissa. Niinikään kesän aikana mukaan liittynyt (ei tosin enää A-juniori-ikäinen) ja myös ensimmäiset minuuttinsa Levi-paidassa uurastanut Tuomas Nousiainen pääsi avaamaan heti ensimmäisessä pelissään maalitilinsä kovalla laukauksella suoraan vapaalyönnistä.

Joukkueen valmentajan Juho Lehdon kommentit päivän peleistä:

”Lähtökohtiin nähden joukkue pelasi erinomaisesti. Vähäiset yhteiset ison kentän harjoitukset ja joukkueen oman pelin hiominen on vielä selvästi kesken. Kesän yhteiset harjoitusvuorot RSB-Teamin (2.div) kanssa sekä reilun viikon takainen harjoituspeli NSB II:ta (4.div) vastaan tuottivat paljon mietittävää valmennukselle, joten siihen nähden jokainen pelaaja toteutti pyydettyjä asioita erinomaisesti joukkueena. Taisteluilme ja voitontahto paistoi joka vaihdosta läpi. Ensimmäisen pelin 3. erässä keskittyminen omaan tekemiseen hieman herpaantui, mutta aikalisän aikana palautettiin ajatukset olennaiseen. Erityisen tyytyväinen saa olla koko joukkueen organisoituun puolustuspelaamiseen maalivahdeista lähtien sekä tehokkaaseen viimeistelyyn; viimeinkin uskallettiin laukoa hyvistä paikoista. Nuoret pelaajat Ylitalo, Virtanen ja Koutaniemi täyttivät oman tonttinsa hienosti Cupin avauksessa. Hyvä aloitus Cupin peleistä luo positiivista tahtotilaa koko joukkueen tekemiseen ja valmistautumiseen Cupin mahdollisiin jatkopeleihin sekä lähestyvään sarjakauden avaukseen (syyskuun lopussa).”

Tänä vuonna kaksipäiväisenä Torniossa pelattavan Suomen Cupin 1. kierros jatkuu heti sunnuntaina 08.09.2013, kun vastus kovenee ja vastaan asettuvat 3.divarijoukkueet MuPS Muhokselta klo 12 sekä TyPs Tyrnävältä klo 15. Viiden joukkueen lohkosta 2. kierrokselle jatkaa kolme parasta joukkuetta, joten lyhyellä matematiikalla nopeasti laskettuna SBC Levi on erittäin tiukasti kiinni jatkopaikassa ensimmäisen päivän kahdella voitollaan.