Kittilän liikuntahalliprojekti etenee

| Aiheet: Uutiset

”Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 750 000 euron avustuksen urheiluhallin rakentamiseen Kittillään, ja hanke päästään aloittamaan tämän vuoden aikana. Rakentamaan päästään loppukesästä, ja aikaisintaan tilat ovat urheilijoiden käytössä loppuvuodesta 2014, arvioi tekninen johtaja 
Lauri Kurula.

Halli rakennetaan jäähallia vastapäätä tien toiselle puolelle. Urheiluhallin lisäksi rakennukseen tulee varasto- ja katsomotiloja, pieni kahvila, sosiaalitilat ja pieni painonnostotila. Kuntosali ja kahvilan laajennus huomioidaan suunnittelussa niin, että ne voidaan toteuttaa myöhemmin.

Hanke maksaa yli neljä miljoonaa euroa.”

http://www.kittilalehti.com/arkisto/urheiluhallille-avustus.html

Allekirjoittaneen nopea jutustelu Kurulan kanssa projektin tiimoilta toi esille seuraavat asiat:

-Hallin salin mitat 42×23,2m, korkeus 9m. Halliin mahtuu siis täysikokoinen 40x20m salibandykaukalo. Turvaväli seiniin on salibandyliiton mukaan ”riittävä”, ja hallin mittoihin voi olla tyytyväinen. Vertailun vuoksi esimerkiksi Rovaniemen ”Kauppiksen” saliin mahtuu noin 36x18m kokoinen, alamittainen salibandykaukalo.

-180-paikkainen kiinteä katsomo, toispuoleinen. Katsomo on pukukoppien yläpuolella, ja pukukoppeja on 8kpl.

-Alustaksi tulossa ”indoors massalattia”, mutta tätä ei ole lyöty vielä lukkoon. Seura ehdottaakin halliin Taraflex Sport M-mattoa, jota käytetään nykyään muun muassa salibandyliigan peleissä. Kyseinen alusta soveltuu erinomaisesti myös muille sisäurheilulajeille, kuten koripallo, lentopallo, futsal ym.

Seuran vuosia odottama kotiareena kotipelejä varten sekä nykyaikainen, täysimittainen harjoittelutila on siis jälleen askeleen lähempänä.