Kakkosjoukkueelle yksi sarjapiste Tornion turnauksesta

| Aiheet: Uutiset

SBC Levin kakkosjoukkueen kevätkausi käynnistyi sarjapeleillä Torniossa Putaan Liikuntahallissa. Joukkue oli liikkeellä hienoisesti siipirikkoisena, sillä mukaan saatiin vain yhtä vaille kaksi ketjua sekä pari maalivahtia. Päivän ensimmäisessä koitoksessa klo 12 kohdattiin Rokokoo II Rovaniemeltä, joka voitti kauden ensimmäisen keskinäisen pelin lukemin 4-5.

Rokokoo II sai peliin parhaan mahdollisen alun, kun vain 42 sekuntia oli pelattu; Levi II-pakeille sattui karkea merkkausvirhe, ja tilanne 0-1. SBC Levi II sai loistavan tasoitusmahdollisuuden hetkeä myöhemmin, kun joukkueelle tuomittiin rangaistuslaukaus ajassa 1:10. Vastustajan pelaaja pelasi maalia kohti mennyttä palloa korkealla mailalla, eikä tuomarille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin nostaa kädet ristiin pään päälle. Rankkaria ampumaan asettui ensimmäistä kertaa Levi II-paidassa esiintynyt Joonas Pöllänen. Hyvä harhautus vei veskarin jo kokonaan ulos tilanteesta, mutta laukaus suuntautui ohi tyhjän maalin; ei maalia. Seuranneesta ylivoimasta Pöllänen kuitenkin paikkasi tilanteen, ja teki 1-1 -tasoituksen tarkalla kiertovedolla viivasta. Maalin syötti Jarmo Pantsar. Lisämaaleja erässä ei enää nähty, joten tauolle siirryttiin lukemista 1-1.

Toista erää oli ehditty käydä vain 24 sekuntia, kun Levi II siirtyi 2-1 -johtoon harjoitellun vaparikuvion seurauksena. Maalintekijänä viivasta ”Pate” Pantsar kiertolaukauksella, joka pomppasi vastustajan mailan kautta sisään. Syötön maaliin tarjoili Tuomas ”Masu” Uusi-Illikainen. Arttu Ylitalo lisäsi johtolukemiksi jo 3-1 Ville Virtasen syötöstä, mutta vain 12 sekuntia myöhemmin vastustaja kavensi tilanteeksi 3-2 puolustuksen löysäillessä tilanteessa.

Kolmannen erän puolivälin jälkeen peli pyöri Levi II:n päädyssä. Ensin Rokokoo II tasoitti 3-3:een. Tämän jälkeen Levi II otti kaksi peräkkäistä jäähyä, ja vastustajalle tarjottiin pelin ratkaisua hetken aikaa kestäneen 5vs3-ylivoiman muodossa. Jäähyt kuitenkin kestettiin uhrautuvan puolustuksen ja hyvän pelin pelanneen Heikki ”Hexa” Tiaisen ansiosta. Pistejako 3-3 kelpasi lopulta molemmille joukkueille.

Päivän toinen peli klo 15 toi vastaansa sarjakärjen eli NSB II:n Rovaniemeltä. Kauden aiemmassa kohtaamisessa vastustaja vei molemmat sarjapisteet maalein 5-10. NSB II johti ensimmäisen erän jälkeen 1-0. Tiivis noppapuolustus ja Heikki Tiaisen torjunnat pitivät tilanteen tasaisena.

1-1 -tasoitusmaali syntyi toisen erän loppupuolella, kun yksi Joonas Pölläsen monista kiertovedoista upposi komeasti takakulmaan. Syöttö jälleen pakkiparille Jarmo Pantsarille. Pari minuuttia ennen toisen erän loppua NSB II teki nopealla tahdilla kaksi maalia, ja erätauolla jouduttiinkin miettimään uutta taktiikkaa tiiviin puolustuspelin sijaan tilanteen ollessa 3-1 vastustajalle.

Kolmannessa erässä korkeampi karvaus pakotti vastustajan nopeampiin avauksiin. Se toi myös keskikentälle enemmän tilaa. Tämän tilan NSB II käytti hyvin hyödyksi tarkoilla syötöillä ja ristiinjuoksuilla. Ajassa 31:10 Jarmo Pantsar joutui katkaisemaan vastustajan läpisyötön korkealla mailalla; tilanteesta tuomittiin rankkari, jonka Hexa Tiainen kuitenkin vuorenvarmasti torjui. Seuranneesta ylivoimasta vastustaja rankaisi ratkaisevan tuntuisesti tilanteeksi 4-1. Levi II nousi kuitenkin vielä peliin mukaan, kun 4-2 -kavennuksen sivalsi Keijo Alila tarkalla rannelaukauksella Teemu Rauhalan syötöstä.

Ottelun loppua kohden turnauksen läpivieminen kahdella kentällisellä alkoi painaa Levi II-pelaajien jaloissa pahemman kerran, ja kolmella kentällisellä jauhanut NSB II pääsi rokottamaan SBC Levi II:n jäähyistä. NSB II iski peräti 3 peräkkäistä ylivoimamaalia, ja tilanne oli nyt 7-2. Vastustajalle tuomittiin myös toinen rangaistuslaukaus, mutta Tiainen Levi II-maalissa ei ollut tälläkään kertaa ohitettavissa. Vastustaja siirtyi jo 8-2 -johtoon ennen kuin Jarmo Pantsar kavensi onnekkaasti ottelun loppuhetkillä; vippi vastustajan maalin takaa pomppasi pakin kautta sisään ja loppulukemiksi näin ollen 8-3. Syöttöpisteen kavennusmaaliin tarjoili Keijo Alila.

Pisteiden valossa turnauksen onnistujia olivat Jarmo Pantsar (2+2), Joonas Pöllänen (2+0) ja Keijo Alila tehoin 1+1.

SBC Levi II:n kausi jatkuu lauantaina 02.02.2013 Rovaniemellä Keltakankaan liikuntahallissa, kun vastaan asettuvat SB Tuure Oulusta klo 11, ja SBT Martinniemi Haukiputaalta klo 13!