SBC Levi II taisteli kauden avausvoitot Rovaniemellä

Neljän pelin tappioputkeen heti alkukaudesta ajautunut SBC Levin kakkosjoukkue lähti hakemaan suunnanmuutosta synkälle kurssilleen sunnuntaina 04.11.2012 Rovaniemellä Keltakankaan liikuntahallissa.

”Viime turnauksen jälkeen pidettiin pienimuotoista palaveria joukkueen kesken, jossa käytiin läpi alkukautta, joka ei tietystikään ole mennyt ihan odotusten mukaan, vaikkei varsinaista urheilullista tavoitetta joukkueen ensimmäiseen sarjakauteen lähtiessä asetettukaan. Mutta ainahan se on mukavampi voittaa kuin hävitä! Kuvasimme videokameralla edellisturnauksen tappiolliset matsit, ja kävimme joukkueen kanssa läpi pelien kulkua ja yksittäisiä tilanteita sekä katsoimme mistä tilanteista vastustaja pääsi meitä rokottamaan. Ja paljon hyviä juttujahan sieltä videolta löytyi, joihin pyritään kiinnittämään huomiota tulevissa otteluissa”, kertoo joukkueen pelaajavalmentaja Jarmo Pantsar.

Päivän ensimmäinen peli klo 11 toi vastaansa OFBC II:n Oulusta, jolla myös oli voittotili avaamatta (1 tasapeli, 3 tappiota) ennen päivän pelejä. Aiemmissa sarjaturnauksissa useamman kerran huonoihin pelin alkuihin kaatunut SBC Levi II aloitti tällä kertaa terävästi, ja hyökkäys toisensa jälkeen vyöryi kohti OFBC II-maalia. Viimeistely ontui kuitenkin molemmilla joukkueilla, ja peli eteni aina toisen erän loppupuolelle 0-0 -tilanteessa kunnes Levi II pääsi iskemään ansaitun 1-0 -johtomaalin; maalintekijänä Arttu Ylitalo.

Kolmannessa erässä Levi II siirtyi jo 2-0 -johtoon Keijo Alilan lauottua reikäpallon tolpan kautta alanurkkaan, mutta vain puolitoista minuuttia ennen pelin loppua vastustaja pääsi kaventamaan hyvällä vedolla poikittaissyötöstä tilanteeksi 2-1. OFBC II sai rakenneltua vielä pari hyvää tasoitusmaalipaikkaa pelatessaan ilman maalivahtia loppuhetkillä, mutta Levi II-maalissa Heikki ”Kittilän Hextall” Tiainen ei ollut enää ohitettavissa, ja täten SBC Levi II saalisti kaikkien aikojen ensimmäiset sarjapisteensä virallisissa sarjapeleissä!

Klo 15 alkaneessa toisessa matsissa vastaan asettui Palloketut Torniosta, joka vei joukkueiden välisen ensimmäisen kohtaamisen kauden avausturnauksessa nimiinsä lukemin 3-5. Tällä kertaa pelin henki oli aivan toisenlainen, sillä Levi II istui heti ottelun alusta alkaen kuskin paikalle, ja hallitsi palloa sekä peliä. Pelikello oli ehtinyt käydä vain minuutin verran, kun Pallokettu-veskari pudotti Tuomas Uusi-Illikaisen lähettämän viivalaukauksen irtopallona maalin eteen, ja kärppänä paikalla ollut Keijo Alila neppasi reboundin sisään: 1-0!

Ensimmäisestä pelistä väännetty voitto näkyi selvästi Levi II-joukkueen nuorten pelaajien otteissa kasvaneena itseluottamuksena ja ennen kaikkea pelirohkeutena. Maalipaikkoja syntyi tasaiseen tahtiin torniolaismaalille, siinä missä Pallokettujen kontrolloidut hyökkäykset pystyi laskemaan yhden käden sormin. Yksi puolihuolimaton pomppupallo heti puolen kentän jälkeen kuitenkin riitti tällä kertaa, sillä torniolaishyökkääjä pääsi iskemään kuin varkain pelin tasalukemiin 1-1 suoraan ilmasta lähteneellä laukauksella oikeaan ylänurkkaan.

Tämä ei kuitenkaan SBC Levi II:n pelaajia lannistanut, vaan päinvastoin peli kääntyi entistä selvemmin valkopaitojen eduksi. Nopeaan tahtiin syntyneet 2-1 ja 3-1 -maalit Keijo Alilan ja Teemu Pallarin toimesta lamaannuttivat torniolaisjoukkueen lähes täysin, ja kun Levi II-maalissa torjuntavuorossa ollut Jari Jylhäkin pelasi kauden parhaan pelinsä, ei ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Levi II kaunisteli loppulukemiksi 4-1, ja kolisutteli maalirautojakin vielä pariin-kolmeen kertaan ennen päätössummeria. Näin ollen SBC Levi II lähti kotimatkalle neljän makoisan sarjapisteen kanssa vastoin muiden joukkueiden ennakko-odotuksia.

Pelaajavalmentaja Jarmo Pantsar kuvaili edellisturnauksen jälkeisiä tappiollisia tunnelmia näin: ”Paljon asioita kentällä menee tällä hetkellä nuorella joukkueella kokemattomuuden piikkiin, mutta jokaisesta pelistä opitaan ja mennään askel kerrallaan eteenpäin. Henki joukkueessa on hyvä ja harjoituksissakin pelaajat ovat olleet hyvällä asenteella mukana, joten tulostakin tulee aivan varmasti ennen pitkää.”

Harjoituksissa lieneekin keskitytty oikeisiin asioihin, sillä vaikka peli ei vielä missään nimessä täysin valmista ole, niin joukkueen kehityskaari on selvästi ylöspäin kun ensimmäisiä sarjapelejään pelaavat nuoret pelaajat pääsevät koko ajan paremmin hommaan mukaan. Lisäksi Rovaniemen turnauksessa valmennusjohtoa ilahdutti erityisesti huolellinen oman pään pelaaminen, ja vain kaksi päästettyä maalia kahteen peliin onkin hieno osoitus joukkueen kurinalaisesta puolustuspelaamisesta ja hyvästä maalivahtipelistä, vaikkei vastustajat ihan sarjan kärkipäätä tällä kertaa olleetkaan. Pistemiehinä turnauksessa SBC Levi II:n joukkueesta kunnostautui joukkueen sisäisen pistepörssin kärkinimi Keijo Alila tehoin 3+0 (kauden kokonaispisteet 7+1), sekä kaksi maalia iskenyt Arttu Ylitalo, jonka yhteenlaskettu saldo on nyt 6+2.

Oululaisen Team Nigerian luovuttua sarjapaikastaan muutokset sarjaohjelmaan ovat mahdollisia, mutta tämän hetkisen sarjaohjelman mukaan SBC Levi II jatkaa kauttaan lauantaina 17.11.2012 Torniossa, jolloin vastaan asettuvat oululaiset SB Tuure klo 12 ja SBT Saha klo 16!

http://salibandy.net/kilpailutoiminta/tulospalvelu/pohjois-suomi-miehet-5-divisioona-lohko-73-tilastot-ja-otteluohjelma-2

Kommentit on suljettu.