N2 kausi päätökseen – joukkue sarjan toisena

| Aiheet: Naiset II, Raportit

Naisten kakkosjoukkue päätti kautensa sunnuntaina 10.3 Rovaniemen Ounasrinteellä. Kyseessä olivat 2. divarin ylemmän jatkosarjan pelit. Peleihin lähdettiin sarjan kakkossijalta, minkä vuoksi vastaan asettuivat sarjan 3. ja 4. joukkue – SBC Levin ykkösjoukkue sekä HaHe II.

SBC Levi II – SBC Levi 6-3 (3-1, 2-0, 1-2)

Päivän ensimmäinen ottelu tarjosi varsin herkulliset lähtökohdat: seuran naisjoukkueet kohtasivat kolmannen kerran tälle kaudelle, aikaisempien voittojen ollessa tasan 1-1. Naisten edustuksen otteluraportteja ja -ennakoita siteeratakseni, kauden ”päätavoite on tietysti voittaa kakkosjoukkue”. Löytyypä näitä lausahduksia raporteista useampikin, mutta tällä kertaa juurikin kakkosjoukkue vei otteluvoitot 2-1. Onneksi mittelöt jatkuvat myös ensi kaudella, kun molemmat joukkueet jatkavat 2. divarissa!

Ottelu ei suinkaan ollut helppo – joukkueemme maalivahti #40 Kontiosalo torjui maalilla 19 kertaa, kun taas Levin ykkösjoukkueen maalivahdeille kertyi vain yhdeksän torjuntaa. Onneksi osumatarkkuus oli meillä tänään parempi. Ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 9:44, kun #28 Heidi Hämäläinen pääsi avaamaan päivän maalitilinsä. Heti perään vastustaja rikkoi maalin edustalla rangaistuslaukauksen arvoisesti, jonka kakkosjoukkueen #44 Marjukka Silvennoinen hyödynsi vieden rankkarillaan lukemat kahteen nollaan. Vastustaja onnistui kaventamaan pian maalieroa pujotellessaan puolustuksen läpi kulmasta takatolpalle. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä yksi maali #20 Sofia Luukkosen toimesta. Puolustajan paikaltaan Sofia laittoi pallon liikkeelle, nousi hienosti hyökkäykseen mukaan ja iski maalin #28 Hämäläisen syötöstä. Toisessa erässä Levin kakkosjoukkue vahvisti johtoasemaansa vielä kahdella maalilla, tuoden lukemat 5-1.

Kolmannessa erässä ote herpaantui hieman, ja vastustaja pääsi kirimään parin maalin verran. Vaikka erävoitto menikin vastustajalle maalein 2-1,  kahden ensimmäisen erän vahva pallollinen pelaaminen riitti kauden viimeisen kohtaamisen voittoon.

HaHe II – SBC Levi II 7-4 (3-3, 1-0, 3-1)

Päivän toinen ottelu ei sitten enää ollutkaan yhtä voitokas. Liekö pelaamiseen vaikutti, ettei ottelun lopputuloksella ollut enää vaikutusta joukkueen sijoitukseen sarjataulukossa? Edellisen kerran Levin kakkosjoukkue pelasi HaHea vastaan helmikuun loppupuolelle, jolloin ottelu päättyi tasalukemiin 5-5. Silloin ottelu eteni maali maalilta, vuoroin kummankin joukkueen johtaessa.

Ensimmäisessä erässä peli pysyi tasaisena, ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Molemmat joukkueet pääsivät maalintekoon kolme kertaa. Levin toinen maali syntyi maalivahti #40 Sampo Kontiosalon erinomaisen heittokäden avulla, kun #44 Marjukka Silvennoinen viimeisteli maalin pitkästä avauksesta. Toisessa erässä Levin ollessa 3-4 tappioasemassa, joukkue tarjosi vastustajalle kahden minuutin ylivoiman maastapelaamisen seurauksena. Onneksi Levin alivoima oli hienosti hereillä, ja katkoi syötöt ja vedot tehokkaasti. Rangaistuksen loppupuolella alivoima pystyi jopa pyörittämään peliä pallollisena joukkueena vastustajan karvatessa puolitehoilla.

Kolmannessa erässä HaHe II sai taottua itselleen useamman maalin etumatkan. Levin puolustuspelaamisessa tapahtui useita nukahduksia, jotka vastustaja hyödynsi. Ottelussa nähtiin useita törmäyksiä, kaatumisia, sanallisen arkun avaamista ja hieman kyseenalaisia tilanteita – tunnetta ei siis ainakaan puuttunut tästä kauden viimeisestä ottelusta. Iskettiinpä Levin väreissä yksi hattutemppukin, kukas muukaan kuin pistepörssin kärki #44 Silvennoinen, joka palkittiin valmentajan toimesta myös päivän parhaana pelaajana! #40 Kontiosalolle kertyi 11 torjuntaa ottelussa.

Päivän tehokkaimmat Levin naiset olivat #44 Marjukka Silvennoinen (4+1), #28 Heidi Hämäläinen (2+2) sekä #71 Iida Kilpeläinen (2+0).

Naisten kakkosjoukkueen osalta kausi on tullut päätökseensä. Joukkue pitää parin viikon treenipaussin, minkä jälkeen harjoitukset jatkuvat katseet jo ensi kaudessa. Kiitos kaikille kannustajille ja sponsoreille kaudesta 23-24!