Miesten edustus jatkaa Lapin lohkon välieriin!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Salibandyn 4-divisioonan Lapin lohkossa avattiin pudotuspelit menneenä viikonloppuna. Ylläksen Nousu ja Sodankylän Pallo avasivat kaksiosaisen puolivälieränsä lauantai-iltana Ruotsin Pajalassa jatkaen ratkaisuottelun merkeissä sunnuntai-iltana Sodankylässä. Rovaniemen Santa’s United III kohtasi ivalolaisen SB-69:n kahdesti Sodankylän iltapäivässä sunnuntaina. Jatkoon etenivät Santa’s United III voitoin 4-1 ja 4-3 sekä SoPa hävittyään avauskamppailun 9-4, mutta voitettuaan sitten kotona toisen osa-ottelun 10-2 ja jatko-ottelun maalein 3-0.

SBC Levi – RSB-Team 12-3 (3-2, 4-0, 5-1)

SBC Levi ja RSB-Team Rovaniemeltä avasivat playoff-taipaleensa perjantai-iltana Kittilässä. Kotihallin lehtereille oli saapunut noin 90 katsojaa jännäämään puolivälieräsarjan avausta.

Kapealla kokoonpanolla iltaan lähtenyt RSB-Team haastoi avauserässä hyvin ja kampesi vieraat ylivoimalla johtoon erän puolivälissä. Reilu minuutti tästä ja #59 Veeti Hämäläisen kaukolaukaus upposi verkkoon tasoittaen tilanteen. Erän lopussa vahvan pelin pelannut #13 Aku Kilpi vei ensin Porotokan johtoon ja syötti heti perään #22 Jaakko Sattasen 3-1-osuman. Vielä 15 sekuntia ennen summeria vieraiden Jari Ahven pyssytti kierteisen ”leijapallon” ylänurkkaan kaukaa oman kentän puolelta kaventaen tilanteeksi 2-3.

Toisessa erässä SBC Levi polkaisi kaasua ja karkasi vierailta. Erän päätteeksi lukemat olivat 7-2 ja RSB-Team silmin nähden väsynyt. Maininnan arvoisesti kittiläläisten ykkösvitja iski 6-2-osuman, jossa koko viisikko halkoi, pilkkoi ja pinosi RSB-puolustuksen näyttävästi. (Katso osuma maalikoosteesta seuran YouTube-kanavalta.)

Kolmas erä oli enää läpipelailua, jossa SBC Levi tyylitteli kympin rikki taululle ja loppulukemiksi kirjattiin 12-3. Kotijoukkueen parhaana palkittiin seuran T12-tyttöjoukkueen palkintoraadin toimesta #37 Eetu Rantatalo tehoilla 1+1 ja joukkueen omana parhaan pelaajan hatulla palkittiin Aku Kilpi tehoin 2+1.

Maalilla #40 Juho Huotarille 16 torjuntaa.

Näin Porotokka sai hyvät lähtökohdat sunnuntain ratkaisupeliin, kun ainakin jatko-otteluun pääsy oli varmistettu.

RSB-Team – SBC Levi 5-6 (0-3, 1-2, 4-1)

Sunnuntaina Rovaniemen Ounasrinteellä RSB-Team sai jalkeille huomattavasti perjantaita vahvemman kokoonpanon Porotokan kärsiessä samaan aikaan sairasteluista. Asetelmat ratkaisupeliin olivat siis selkeästi tasaisemmat ja trillerihän ottelusta lopulta saatiin.

Avauserässä RSB-Team loi tukun hyviä maalipaikkoja, mutta #34 Tuomas Sieppi oli Porotokan verkonvartijana eliittitasoa. SBC Levin maalinteko-ongelmat näyttää olevan huuhdottu, sillä hyökkäyspäässä joukkue oli huipputehokas. Avausosuman iski paluun pelaavaan kokoonpanoon tehnyt #52 Wille Fagerholm ja perheen toisen salibandytaiturin, #16 Inka Jesiöjärven pelipaidalla Rovaniemelle lähtenyt Eetu Rantatalo tälläsi toisen osuman. Molemmat maalit alusti #22 Jaakko Sattanen. #18 Juha-Pekka Koutaniemi iski vielä kolmannen osuman ja ottelu oli hyvin Porotokan hallussa.

Toisessa erässä RSB-Team painosti, mutta kittiläläiset iskivät hyvin vastaan. Rantatalon illan toisella ja kapteeni #21 Hannu Molkojärven maaleilla SBC Levi karkasi jo ratkaisevan tuntuisesti 0-5 -johtoon ennen rovaniemeläisten kavennusta.

Kolmatta erää ei kuitenkaan ehditty pelata kuin 36 sekuntia, kun RSB-Team nousi kolmen maalin päähän ja erän puoliväliin mennessä johto oli huvennut maalin päähän. #25 Juho Wesslin kuitenkin lisäsi jälleen Porotokan etumatkaa tuikkaamalla 6-4 -lukemat, joka tarkoitti, että rovaniemeläiset tarvitsisivat loppuminuuteilla kolme maalia päästäkseen jatko-otteluun. Yhden kavennusosuman kotijoukkue sai, mutta muuten parhaan pelaajan hatulla palkittu Sieppi maalinsuulla pysyi vakuuttavasti pallon tiellä.

”Tänään oli oikea playoff-peli, kuten pitää ollakin tässä vaiheessa kautta. Pelin kaari ei varsinaisesti ollut yllätys. Toinen joukkue ottaa johdon ja toinen hiipii rinnalle ja lopuksi taistellaan. Hieno suoritus joka ukkelilta tänään. Suora jatkopaikka kahdella voitolla, joten ei hullumpaa”, tuumi joukkueen valmentaja Petri Palovaara kotimatkalla sunnuntai-iltana ottelusarjan ratkettua.

Seuraavat ottelut

Kittiläläiset etenivät siis Lapin lohkon välieriin ja tavoittelevat loppuottelupaikkaa runkosarjavoittajan, AC Ressujen kanssa pääsiäisen jälkeen! Kotiottelu Kittilässä otellaan lauantaina 6.4. klo 18:00 ja ratkaiseva osaottelu Rovaniemen Keltakankaan parketilla sunnuntaina 7.4. klo 17:20. Jatko-ottelu (yksi 15min erä)ja rangaistuslaukauskisa käydään tarvittaessa heti toisen ottelun jälkeen.

Tule siis pääsiäisen jälkeen kannustamaan Porotokka Lapin lohkon finaaleihin!