Raportti: M1 Kittilän turnaus 28.02.2015

| Aiheet: Uutiset

Huikea kotiyleisö siivitti miesten edustusjoukkueen kahteen voittoon kauden päätösturnauksessa Kittilässä la 28.02.2015!

Päivän ensimmäisessä klo 10 alkaneessa pelissä KeLy II:ta vastaan huolellinen valmistautuminen sekä hyvä lataus antoivat kotijoukkueelle selkeän etulyöntiaseman ottelun alkuun, ja tulostaululla olikin jo lukemat 4-0 pelikellon näyttäessä aikaa 21:02. Kotijoukkueen maalareina toimivat Hannu Molkojärvi, Juha Autioniemi, Mikael Kanto ja Antti Autere.

Aina vaikeana vastustajana Levi-pelaajien keskuudessa tunnettu KeLy II onnistui kaventamaan heti seuraavassa vaihdossa, ja pystyi tämän jälkeenkin luomaan muutamia todella vaarallisia vastaiskupaikkoja Levi-pelaajien pallonmenetyksistä ja harhasyötöistä, mutta lisämaalit jäivät syntymättä. 3.erässä molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen (Miika Korppi Levi-maalin tekijänä), joten loppusummerin soidessa taululla seisoi 5-2 SBC Levin eduksi.

Tämän jälkeen siirryttiin ruokailemaan ja lepäämään, sekä sivusilmällä (=kädet täristen ja kynsiä syöden) jännittämään muiden joukkueiden pelejä. Sarjakärki-Dynamo pystyi lopulta klaaraamaan omat pelinsä (sivuhuomautuksena iltapäivän OFBC-Dynamo -ottelu oli aivan huikea taistelu molemmilta joukkueilta) varmistaen suoran sarjanousun, joten SBC Levin viimeisen pelin panoksena oli sarjan kakkossija ja sen myötä nousukarsintapaikka. Voitolla ja tasapelillä kausi jatkuisi, kun taas tappiolla torniolainen SST nousisi rinnalle ja keskinäisten pelien myötä ohi.

Lauantai-illan Kittilän urheiluhallissa huipensi siis kärkikamppailu sarjakolmosta SST:tä vastaan klo 19. Torniolaiset lähtivät otteluun paremmalla jalalla, ja muutamat ensimmäiset minuutit peliä käytiinkin enimmäkseen Levi-päädyssä. SST pääsi iskemään myös 0-1 -johtomaalin ennen kuin SBC Levi sai diesel-koneensa käyntiin; 1.erän loppuminuuteilla Mikael Kanto tasoitti kauden 10. osumallaan, ja loukkaantumisista koko kauden ajan kärsinyt Jaakko Tiuraniemi iski heti seuraavassa vaihdossa 2-1 -johtomaalin, joka oli samalla miehen kauden avausmaali. Maalien väliin mahtui vain 8 sekuntia.

Selkeästi Levi-merkkinen 2.erä pelattiin vielä maaleitta, mutta heti 3.erän alkusekunneilla nähtiin irtiotto; Lauri Välimaa iski maalin edestä tilanteeksi 3-1 Juho Wesslinin vahvan kulmaväännön jälkeen erän ensimmäisessä vaihdossa ajassa 30:13. Erän puolivälissä saatiin puolestaan myös ylivoimalla kaivattu onnistuminen ”Pubi-ketjun” naulattua taululle lukemat 4-1 Joonas Harilan tarjoillessa ja Joonas Junnolan viimeistellessä, ja ottelun loppulukemat 5-1 laukoi tarkasti Miika Korppi kauden 18. osumallaan.

Päätösturnauksessa nähtiin jopa kauden parasta SBC Leviä, sillä uuden kotihallin hienot puitteet sekä rumpuryhmä äänekkäästi kannustaneen kotiyleisön ohella nostivat kotijoukkueen pysäyttämättömään matalalentoon. Joukkueen pelaajisto pyysikin välittämään mitä suurimmat kiitokset uskomattomalle kotiyleisölle!

Muutamia yksittäisiä nukahduksia lukuun ottamatta onnistumisia tuli laajalla rintamalla sekä maalivahti-, puolustus- että hyökkäsosastoilla, ja lisäksi vielä viimeiset maaleitta olleet Levi-pelaajat Juha Autioniemi ja Jaakko Tiuraniemi avasivat maalitilinsä turnauksessa. Myös 100% teholla päivän peleissä toimineelle uhrautuvalle alivoimapelaamiselle iso peukku!

Tilastot:

Yhteenvetona sarjan kolmea muuta kärkijoukkuetta (Dynamo, SST, SBT Peto) vastaan ei koettu yhtään tappiota tällä kaudella (4-2-0), mutta sen sijaan keskikastin ja häntäpään joukkueille menetettiin liikaa pisteitä tapahtumarikkaan ja tasaisen sarjakauden aikana. 26 pistettä riittää kuitenkin siis sarjan kakkossijaan mikä tarkoittaa sitä, että kausi jatkuu nousukarsintapelillä Vaalan Lämäreitä (3.divarin 7. sijoittunut) vastaan.

Karsintapelien runkopäivät ovat 21.-22.03.2015 ja ottelupaikan määrää Salibandyliitto, joten odotellaan vahvistusta liiton suunnalta. (korjattu: alemman sarjan joukkueella ei ole kotietua, vaan Salibandyliitto määrää ottelupaikan)

Lopuksi onnittelut vielä Oulun Dynamolle sarjanoususta, tsemppiä OuTalle putoamiskarsintapeleihin sekä kiitokset kaikille vastustajille hienosta 4.divarikaudesta. Nyt hetki happea ja paluu arkeen myöhemmin ensi viikolla!