Ennakko: M1 Oulun turnaus 11.01.2015

| Aiheet: Uutiset

Miesten edarin osalta joululoma on ”lusittu” ja tulevana sunnuntaina 11.01.2015 mennään taas 4.divarisalibandyn merkeissä pelipaikan ollessa jälleen kerran Oulun Nallisport.

Päivän ensimmäisessä pelissä klo 14 kohdataan useammalta aiemmaltakin kaudelta tuttu, todellinen kanto kaskessa ja piikki lihassa, Oulun Tarmo. Tilasto-Niilon järkähtämättömän julman raportin perusteella joukkueet ovat kohdanneet toisensa yhteensä 7 kertaa, joista SBC Levi on voittanut ainoastaan yhden (joukkueiden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen kaudella 2009-2010), sen jälkeen pisteet on tasattu 3 kertaa ja 3 kertaa OuTa on poistunut voittajana kaukalosta yhteismaalieron ollessa 23-27.

Syksyllä varsin kaksijakoisessa kauden avausottelussa pisteet tasattiin lukemin 3-3. OuTa vei tuolloin 1.erän, mutta kaksi jälkimmäistä erää mentiin Levin hallinnassa. Sunnuntaina siis selviää mennäänkö keskinäisissä peleissä edelleen OuTa-merkkisesti tulosten puolesta, vai lähteekö kelkka kääntymään sarvipäiden osoittamaan suuntaan?

Sarjakauden tällä erää viimeisen Oulun reissun huipentaa ottelu oululaista FBC PartyBoysia vastaan klo 18. Joukkueiden edellisessä ja samalla kaikkien aikojen ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa marraskuussa saatiin oikein isän kädestä Bilepoikien kyykyttäessä sinipaitoja peräti 3-10. Ottelun aluissa perinteisesti uinuneet sinipaidat katselivat ymmyrkäisinä vierestä, kun vastustaja teki kentällä mitä tahtoi ja peli oli 0-4 jo 1.erän jälkeen, joten hampaankolossa on tavaraa lapiokaupalla.

Sarjataulukkoon tuijottelu on tässä vaiheessa täysin turhaa, sillä kylmä tosiasia on, että tarjolla olleesta neljästä sarjapisteestä tulevan turnauksen joukkueita vastaan ainoastaan yksi on kilahtanut leviläisten pistepussiin maalieronkin ollessa varsin talvinen -7. Mennyttä peilaten luvassa on hikinen sunnuntaipäivä mikäli pistepussia meinataan lihottaa edes yhdenkään sarjapisteen verran. Tien päälle päästään lähtemään näillä näkymin kolmen täyden viisikon voimin, ja maalivahtiosastollekin saadaan mieluisa vahvistus, kun Antti Ristimella laittoi työhanskat hetkeksi naulaan ja palaa reikäpallon pariin.