Kohti Nallisportia!

| Aiheet: Uutiset

Miesten ”edari” matkustaa kolmannen kerran peräkkäin tälle syksylle Oulun Nallisportiin tänään sunnuntaina 16.11.2014, kun 4.divarin kolmas sarjaturnaus on käsillä. Vastaan asettuvat OFBC Oulusta klo 16 ja NSB II Rovaniemeltä klo 18.

Joukkueen terveystilanne näyttää kirjoitushetkellä kohtalaiselta, ja vaikka puolustuspäässä poissaoloja saattaa olla jopa kolmin kappalein, niin hyökkäyskalusto on harvinaisen ehjä mikä tietää noin kolmen kentällisen verran miehistöä. Ja tässä vaiheessa koputetaan sitä hemmetin isoa puuta. Edellisen turnauksen jälkeinen harjoitusjakso on allekirjoittaneelta kulunut suurimmilta osin sitkeän flunssan kourissa, mutta kuulopuheet hallin käytäviltä kertovat, että ”reeneissä on ollu ihan jees”, ”shortsit jäi kämpille, lainaisko joku” ja ”tein maalin suoraan syötöstä”, eli onnistumisia on tullut ja meininki on ollut kaikin puolin positiivista. Tältä pohjalta on hyvä tehdä pieni vilkaisu päivän vastustajajoukkueisiin:

OFBC kohdattiin viime kaudella kahteen kertaan, ja saaliiksi saatiin 3-0 ja 4-1 -voitot. Sisäpiiritiedot kertovat kuitenkin, että viime kauden pettymyksen jälkeen organisaatiossa on tuuletettu isolla kädellä, ja sen seurauksena miesten edustusjoukkue on uudistunut kauttaaltaan. Joukkuetta on veikkailtu kausiennakoissa jopa lohkon kärkipäähän, mutta toistaiseksi syksyn pelit ovat tuoneet mukanaan vasta kaksi tasapelipistettä kahden tappion lisäksi. Kausi on kuitenkin vasta alussa, joten OFBC:n pelin asettuminen raiteilleen lieneekin vain ajan kysymys. Pyritään kuitenkin vahvasti siihen, että vastustajan epävire jatkuisi ainakin vielä yhden pelin ajan. Lisähuomiona OFBC:n riveissä viilettää SBC Levi-kasvatit Arttu Ylitalo sekä Mikko Suomalainen, jotka vaihtoivat paikkakuntaa opiskelupaikan perässä aiemmin syksyllä.

NSB II on tuttu kilpakumppani useamman vuoden ajalta sekä 5. että 4.divareista. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti, ja voittoja lohkesi yksi kappale kummallekin joukkueelle loppulukemin 6-2 sekä 5-7. NSB II on tullut tunnetuksi iloisesta hyökkäävästä pelityylistään, mikä on näkynyt toisaalta usein sitten myös päästettyjen maalien määrässä. Mikäli joukkueen hyökkäyspään taiturit saadaan pidettyä pois tekopaikoilta ja oma pää tiiviinä, niin edellytykset hyvään lopputulokseen ovat olemassa. Oman jännitteensä otteluun tuo myös joukkueiden pelaajatilanne, sillä useampi entinen joukkuekaveri asettuu toisiansa vastaan ja kentällä nähtäneen mm. tutkapari Joonas Harila-Tommi Ahola, mutta eri puolilla. Nähtäväksi jää löytävätkö Aholan passit Harilan vielä vanhasta muistista, ja jos löytävät, niin kumpaan maaliin Harila tällöin kihauttaa?