M1 haki Nallisportista kaksi sarjapistettä

| Aiheet: Uutiset

Miesten edustusjoukkueen kauden toinen 4.divariturnaus pelattiin Oulun Nallisportissa lauantaina 25.10.2014. Tien päälle jouduttiin lähtemään poikkeuksellisen haastavasta tilanteesta, sillä kokoonpanosta puuttui lukuisia isomman roolin pelaajia, mikä toi harmaita hiuksia valmennusjohdolle. Olli Valkonen ”värjötteli” Thaimaassa, Tuomakset Trast ja Alaluusua potivat (yhdessä?) flunssaa, Jussi Tuoma eksyi Seinäjoelle ja maalivahtiosastolta puolestaan Antti Ristimella painaa tälläkin hetkellä 24-tuntista työpäivää 4-tien montussa, sekä Juhamatti Huttunen oli niinikään sairaana. Sota ei tunnetusti yhtä miestä kaipaa, mutta useamman pelaajan poissaolo näkyi paikoitellen karkealla tavalla joukkueen viisikkopelaamisessa, kun uusia ketjukoostumuksia jouduttiin kokeilemaan suoraan pelissä ilman ainuttakaan yhteistä harjoituskertaa.

Päivän ensimmäinen peli klo 12 ja vastassa KeLy II. Viime kaudella joukkueet tasasivat voitot, sillä ensimmäisessä pelissä KeLy II oli parempi lukemin 4-5, mutta toisen pelin puolestaan vei Levi lukemin 5-3. Levin joukkueen viisikkopelaaminen oli tällä kertaa heikkoa läpi ottelun sekä oman pään pelissä että karvauspelaamisessa, mikä näkyi tyrmäävästi tulostaululla; vastustaja karkasi heti avauserässä 3-0 -johtoon ennen kavennusmaalia erän lopulla. 3.erässä vastustaja johti parhaimmillaan jo 5-1 ja 6-2, kunnes siniset aloittivat loppukirinsä virittelyn nousten vielä maalin päähän tilanteeseen 6-5 Antti Autereen ja Miika Korpin onnistumisten myötä molempien iskettyä pallon kahteen kertaan häkkiin. Aika loppui kuitenkin kellosta kesken, ja vaikka loppuminuuteille saatiinkin vielä muutama hyvä mylläkkä, niin tasoitusmaali jäi tekemättä.

Ei voi silti sanoa että täysin omaan huonouteen kaaduttiin, vaan toki hatunnosto myös KeLy II:n tehokkaalle hyökkäyspelille, joka hyvillä syötöillä löysi aukot hajanaisen Levi-puolustuksen keskeltä sekä kerta toisensa jälkeen ohitti helposti epäyhtenäisen karvauspelin. Kellolaiset iskivät maaleistaan peräti viisi ykkössektorista ja yhden rangaistuslaukauksesta, mikä kertoo korutonta kieltään kenttätapahtumista. SBC Leville siis kauden avaustappio lukemin 6-5, mikä jätti valmennusjohdolle kovasti mietittävää seuraavaan peliin.

Ottelun tilastot: KeLy II – SBC Levi 6-5

Klo 14 toinen peli ja vastassa Oulun Dynamo, joka on kokonaan uusi tuttavuus 4.divaritasolla. Viime kaudella 5.divarissa pelannut Dynamo on hevosmiesten tietotoimiston mukaan vahvistanut joukkuettaan mallikkaasti, mistä kielii lukuisat ennakkoveikkaukset kauden alla joukkueen sijoittumisesta sarjataulukon kärkipäähän. Kentällä nähtiinkin erittäin taitava, nopea ja vahvaan pallolliseen peliin nojaava joukkue, jonka pelistä löytyi kuitenkin ottelun edetessä muutamia heikkouksia. Päivän ensimmäisestä pelistä viisastuneena oman pään luukut lähdettiinkin lyömään isolla kädellä kiinni.

Dynamo hallitsi näennäisesti peliä siirrellen palloa pelaajalta toiselle, mutta ykkössektori saatiin tukittua huomattavasti tiiviimmin edellispeliin verrattuna, ja kaukaa lähteneet Dynamo-laukaukset jäivät Levi-veskarin poimittavaksi. Maaleja iskettiin tasatahtiin ja kuten usein tasaiset pelit, niin tälläkin kertaa peli ratkesi erikoistilanteisiin. Ottelun käännekohta tapahtui ajassa 35:56, kun Dynamo-pelaajalle vihellettiin 2min rangaistus mailaan lyömisestä, jota ko. pelaaja ei pystynyt millään sulattamaan, vaan turhautuneena mussutti itselleen käytöskympin ja vielä punaisen kortin (5+20min) siihen päälle. Tämä tarkoitti käytännössä lopulta sitä, että SBC Levi sai pelata koko ottelun lopun ylivoimalla.

Erikoistilannepelaamisessa on edelleen rutkasti tekemistä, mutta tarvittava onnistuminen saatiin lopulta, kun kapteeni Matti Autioniemi laukoi 3-2 -voittomaalin ylivoimalla Miika Korpin syötöstä. Dynamon aktiiviselle ja aggressiiviselle alivoimapelaamiselle on kuitenkin nostettava peukkua, sillä joukkue pelasi uhkarohkeasti tilanteensa tiedostaen, ja sai alivoimallakin rakennettua vielä pari avopaikkaa, mutta maaliraudat estivät kahteen otteeseen tasoitusmaalin syntymisen. Samoin maaliraudat estivät myös lopullisen niitin tyhjään Dynamo-maaliin. Näin ollen kaikkien aikojen ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi lopulta 3-2 SBC Levin eduksi, ja sen myötä arvokkaat kaksi sarjapistettä plakkariin.

Ottelun tilastot: SBC Levi – Dynamo Oulu 3-2

Valmennusjohdon kommentit:

”Hitaasti syttyvä näyttää olevan tällä hetkellä in. Ensimmäisen pelin puolustuspelaaminen aiheutti päänvaivaa vastustajan liikutellessa palloa vauhdikkaasti hyvällä liikkeellä. Toisella erätauolla kevyt rosterin ravistelu ja palautus tähän hetkeen toivat selkeän tason noston pelaamiseen ja Levi-liekki roihahti. Harmittavasti ryhtiliike tuli liian myöhään ja tarjolla ollut pistekin jäi ottamatta.

Toiseen peliin lähtökohdat olivat selvät. Asenne erityisesti oman pään suuntaan täytyy olla rautaa ja pyritään jatkamaan hyökkäyspelaamista siitä mihin jäätiin edellisen pelin jälkimmäisellä puoliskolla. Dynamo hallitsi näennäisesti peliä lähes läpi ottelun, mutta nyt kun oma systeemi ja kurinalaisuus puolustuspelaamisessa oli jokaisella pelaajalla kohdillaan niin saimme pidettyä vastustajan hyvin pois sektorista. Saimme vaaditut tärkeät onnistumiset ja sen mukana täyden pistepotin. Lopun pitkään jatkunut ylivoimapeli jätti mietittävää kun palloa ei saatu toimitettua edes kunnolla maalille. Sarja on osoittautunut todella tasaiseksi, mikä luo hyvät lähtökohdat jokaiseen peliin, sillä yhtään ns. helppoa peliä sarjassa ei tule olemaan. Tästä on hyvä jatkaa ja pyrkiä tuomaan kentälle tasaisempaa Levi-laumaa.”

M1 jatkaa pelejään sunnuntaina 16.11.2014 pelipaikan ollessa kolmatta kertaa peräkkäin Oulun Nallisport ja vastassa OFBC Oulusta klo 16 sekä NSB II Rovaniemeltä klo 18!

Krabi