M1-, M2- ja N1 -valmentajat haastattelussa

| Aiheet: Uutiset

Puolueellinen toimitus tarrasi seuran aikuisjoukkueitten valmentajia niskasta kiinni kauden avauksen kynnyksellä, istutti heidät hetkeksi alas piinapenkkiin ja pippuroi muutamalla tiukalla (ympäripyöreällä) kysymyksellä:

Juho Lehto, M1-vastuuvalmentaja:

1. 4.divarikausi käynnistyy lokakuussa. Minkälaisin odotuksin kauteen?

JL: Edellisen kauden pohjatyö helpottaa alkavaan kauteen lähtemistä ja usko tulevaan on vahva. Joukkueesta vaihtui hieman alle kentällinen pelaajia, mutta tilalle on saatu erinomaisia vahvistuksia*. Kesäharjoittelu onnistui kokonaisuutena paremmin kuin edellisellä kaudella. Kauteen valmistautuminen alkaa olla viimeistä silausta vaille valmis, eli pelien alkua odotellessa.

*Lähteneet: Ville Virtanen, Arttu Ylitalo, Tuomas Nousiainen, Kalle Kemppainen
*Saapuneet: Jari Ahven, Miika Korppi, Olli Valkonen, Jussi Tuoma

2. Joukkueen vahvuudet?

JL: Vahvuudet ovat fyysisellä puolella ja sitoutumisessa joukkueen tavoitteisiin sekä työnteossa tavoitteiden eteen. Joukkueessa on erinomainen ilmapiiri ja rento, mutta hyvä tekemisen meininki.

3. Onko joukkueessa vielä tilaa uusille pelaajille?

JL: Joukkueen pelaajatilanne näyttää hyvältä ja lopullinen kokoonpano alkaa olla selvillä. Särkymävaraa ei hirveästi kuitenkaan ole eli uusia tulokkaita otetaan aina vastaan, ja pelipaikka tason mukaan löytyy varmasti joko edustusjoukkueesta tai sitten haastajajoukkueesta (M2).

4. Mietteet tulevan viikonlopun Suomen Cupin peleistä ja vastustajista?

JL: Pelit toimivat hyvinä harjoituspeleinä kauteen valmistautuessa. Päätavoite on kuitenkin omassa sarjassa, mutta Cupin pelit tuovat mukavasti lisämaustetta kauden alkuun. Vastustajat ovat äärimmäisen kovia (Sastamolo Kings 2.div, NSB 2.div, SBT Tornio 3.div ja SST 4.div), mutta uskon meidän mahdollisuuksiin haastaa jokainen vastustaja sarjatasoon katsomatta.


Aleksi Lehtonen, M2-pelaajavalmentaja:

1. 5.divarikausi käynnistyy lokakuussa. Minkälaisin odotuksin kauteen?

AL: Hyvillä mielin kauteen. Haastavinta on, että meillä on melko nuori ja kokematon joukkue, mutta se pyritään kääntämään kauden mittaan vahvuudeksi. Tavoitteena on vääntää enemmän voittoja kuin tappioita sarjapeleistä.

2. Joukkueen vahvuudet?

AL: Vahvan sentteriosaston pitäisi tarjota edellytyksiä onnistumisille sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Myös uuden liikuntahallin merkitystä joukkueelle ei voi olla korostamatta, kun harjoittelumahdollisuudet paranevat ja päästään järjestämään kotiturnauksia Kittilässä.

3. Onko joukkueessa vielä tilaa uusille pelaajille?

AL: Joukkueessa on tällä hetkellä tilaa uusille pelaajille. Alkava talvisesonki Levillä tuo jälleen ”junantuomia” sesonkityöläisiä paikkakunnalle, joten mielenkiinnolla odotetaan löytyykö myös sieltä lisävahvistuksia aiempien kausien tapaan.


Veikko Yliranta, N1-vastuuvalmentaja:

1. Naisten aluesarjapelit käynnistyvät myöhemmin syksyllä. Minkälaisin odotuksin kauteen?

VY: Tavoitteena on luoda pelaajista tiivis ryhmä, joka on sitoutunut harjoittelemaan ja pelamaan. Alkavalle kaudelle pelaajamateriaali Salibandyliiton alaiseen kilpasarjaan osallistumiseen oli vielä liian kapea, joten jatketaan ahkerasti pohjatöitä. Vaikka tähtäin onkin saada tulevaisuudessa joukkue kilpasarjaan, niin pyritään tekemisessä huomioimaan silti harrastetoiminnan realiteetit.

2. Joukkueen vahvuudet?

VY: Uutuudenviehätys ja pelaajien innostus kittiläläisen naissalibandyn eteenpäin viemiseksi.

3. Onko joukkueessa vielä tilaa uusille pelaajille?

VY: Uusia pelaajia mahtuu mukaan ja heidät otetaan varmasti avosylin vastaan. Rohkeasti kaikki kokeilemaan!