Miesten ykkösjoukkueen kausi päättyi pettymykseen

| Aiheet: Uutiset

Lauantaina 01.03.2014 pelattu Pohjois-Suomen 4.divarin B-lohkon kauden 2013-2014 päätösturnaus päättyi lopulta pahimmalla mahdollisella tavalla SBC Levin miesten ykkösjoukkueen kannalta. Ensimmäisessä pelissä klo 11 vastaan asettui sarjajumbona majaillut Haukiputaan Heitto, jonka putoaminen 5.divariin oli varmistunut jo aiemmin. Kapealla materiaalilla liikkeellä ollut HaHe onnistui iskemään ottelun avausmaalin alkuminuuteilla Levi-pelaajan harhasyötön jälkeen, mutta sen jälkeen SBC Levi meni menojaan iskemällä neljä maalia ensimmäisen kolmen ja puolen peliminuutin aikana ja lasketteli ”pakkopullaottelussa” lopulta selkeään 10-2 -voittoon. Lannistuneelle HaHe-joukkueelle ei annettu pienintäkään mahdollisuutta yllätykseen.

Klo 14 pelatun SBT Tornio-ottelun panos oli tiedossa jo ennen ensimmäisen pelin alkua. Voitolla tai tasapelillä sarjanousu, tappiolla mahdollisesti karsijan paikka riippuen muiden otteluiden tuloksista tai pahimmassa tapauksessa tipahtaminen 3. sijalle ja kauden päättyminen siihen. Kohtaamisesta muodostui odotetun tiukka, mutta joukkueen paras terä tuntui olevan syystä tai toisesta hienoisesti kateissa ja terävyys harvoissa maalipaikoissa oli hukassa. Ottelun avausmaalin onnistui iskemään SBC Levi, mutta seuraavat neljä maalia iski vastustaja. Ottelun loppuhetkillä saatiin aikaan vielä 2-4 -kavennusmaali ilman maalivahtia, mutta vain hetkeä myöhemmin pallo oli tyhjässä Levi-maalissa. SBT Tornio pelasi hyvän ja ehjän pelin eikä tänään pystytty nousemaan omalle tasollemme kuin hetkittäin. Lopputuloksena 2-5 -tappio, joka ei jätä sijaa selittelyille. Illan aikana pettyneet kotimatkalaiset bussissa tavoitti tieto, että sarjakolmonen SC MuPa hoiti odotetusti omat kohtaamisensa voitokkaasti, mikä tarkoitti sitä, että Mupalaiset nousivat keskinäisten pelien perusteella edelle huolimatta siitä, että molemmat joukkueet saavuttivat 25 pistettä SBT Tornion ollessa kärjessä pisteen verran edellä.

Joukkue onnistui lopulta pitämään kiinni heti ensimmäisessä turnauksessa ottamastaan sarjan piikkipaikasta koko pitkän kauden ajan yhtä kahden viikon jaksoa lukuunottamatta tammikuussa vain todetakseen viimeisessä turnauksessa, että takaa tultiin ohi niin että heilahti. Ei voida silti missään nimessä puhua kaatumisesta yhteen peliin, sillä viimeisen turnauksen tulosten myötä sulaminen sarjakärjestä 3. sijalle ja sen myötä asetetusta tavoitteesta jääminen kuvastaa harmittavalla tavalla oikeastaan koko kautta. Yksittäisten pelien epäonnistumisia ei enää tässä viitsi kaivaa esille ja ripotella suolaa haavoihin, mutta kauteen mahtui aivan liian monta karvasta selkeän johtoaseman menetystä 3.erien aikana ja niiden myötä noin 4-5 sarjapisteen menetys, ja nämä hukatut sarjapisteet nousivat lopulta ratkaisevaan asemaan tasaisessa sarjassa. Vähiten päästettyjä maaleja sekä paras maaliero sarjassa ovat lopulta pelkkää statistiikkaa kun katsotaan todellisten tulosten taakse.

Tähän lopputulokseen johtaneista syistä voisi yrittää kirjoittaa vaikka pienen kirjan, mutta sarjataulukko ei valehtele; jossittelu on turhaa ja huonommille ei hävitty kertaakaan, vaan aina parempi joukkue poistui lopulta voittajana kaukalosta. Positiivisena puolena voisi mainita, että uusittu valmennusjohto onnistui heti ensimmäisellä kaudellaan luomaan joukkueeseen voittavan pelitavan, mikä lupaa hyvää ensi kautta ajatellen. Pohja on nyt luotu ja rakennettu, joten tästä on hyvä lähteä jatkamaan sitten kun on sen aika.

Valmennusjohdon kommentit:

”Kauden päätösturnaukseen lähdettiin hakemaan hohdokasta lopetusta kaudelle. Pitkä kausi takana, kaikki oli tehtynä ja vuorossa oli pelaajien taisto. Jokaisen pelaajan valmistautuminen sekä lataus peliin vaikutti onnistuneelta ja ensimmäisen pelin hyvä perustaso toi pisteet selvin numeroin. Kauden viimeiseen kamppailuun ei enää ihmeitä tehdä; pääkoppa kuntoon, oikeanlainen latautuminen ja sitten mentiin. 1.erä oli hyvää taistelua ja saatiin tärkeä avausmaali. 2.erästä eteenpäin vastustaja pääsi pelin päälle ja otti hommaa haltuun. Emme päässeet riistoihin riittävän tehokkaasti ja jäimme hieman aseettomiksi, kun taas vastustaja pääsi iskemään aika vaivattomasti tarvittavat maalit. Tällä kertaa näin, tätä on urheilu. Harmittavan pienestä se oli lopulta kiinni. Koko joukkueelle, jokaiselle läsnäolleelle ja touhussa mukana olleelle todella iso kiitos panostuksesta ja erinomaisesta työstä. Meidän koko kauden ajan rakenteilla ollut legotalomme jäi tällä kertaa loppusilausta vaille.”

Koko seuran päättäjäiset pidetään myöhemmin huhtikuun lopulla, jonka jälkeen luvassa saattaa olla isompi yhteenveto kuluneesta kaudesta. Kuitenkin jo tässä vaiheessa pitää kiittää yhteistyökumppaneitamme, jotka mahdollistavat toiminnan pyörittämisen, ja lisäksi kiitos pelaajille+valmennusjohdolle kuluneesta kaudesta sekä kiitos hienoille vastustajajoukkueille, jotka tekivät sarjasta tasaisimman ja jännittävimmän miesmuistiin.

Lopuksi onnea SBT Torniolle ansaitusta sarjanoususta ja menestystä SC MuPalle nousukarsintoihin! SBC Levi M1 kiittää ja kuittaa kauden 2013-2014 osalta.