Edustusjoukkueelle tappio ja voitto Rovaniemellä

| Aiheet: Uutiset

Sunnuntaina 03.03.2013 pelattiin kauden toiseksi viimeinen sarjaturnaus Keltakankaan liikuntahallissa Rovaniemellä. Edellisturnauksen romahduksen myötä joukkueella ei panoksia loppukaudelle juurikaan ollut, sillä vaikka SC Kaatajilla oli teoriassa mahdollisuudet nousta vielä ohi ja pullauttaa joukkue putoajan paikalle, niin todennäköisyydet tälle olivat enää hyvin pienet.

Päivän eka matsi toi vastaansa SBT Tornion klo 13, joka oli kolme pistettä edellä sarjataulukossa. Ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen Torniossa päättyi Levin voittoon 3-2 (maalikooste) tiukan väännön jälkeen. Tornio sai tällä kertaa hyvän alun peliin, kun vain 0:33 oli pelikellossa; puolustajan pitkä roikkupalloavaus omasta päästä tavoitti Sakari Heiskasen takatolpalta, joka jatkoi yhden käden rystyllä suoraan ilmasta upeasti pallon Levi-maalin alanurkkaan ja tilanne 1-0.

Lisää lunta tupaan tupsahti ajassa 7:22, kun Tornio iski ylivoimalla taululle 2-0 ensimmäistä kertaa virallisissa sarjapeleissä Levi-paidassa esiintyneen Tommi Aholan kuikuillessa jäähypenkillä. Pallo pelattiin Levi-maalin takaa kätevästi lantion korkuisena maalin edustalle, josta torniolaishyökkääjä lusikoi reisikuoletuksen jälkeen pallon ilmasta sisään Levi-nelikon seuratessa ympärillä silmä kovana. Samoista lukemista myös erätauolle.

Toisen erän alkuun vastustajalle lahjoitettiin vielä kolmaskin helppo maali; ajassa 16:09 pakki-pakki -levityssyöttö oman maalin takaa pupellettiin suoraan maalin eteen ja vastustajan lapaan, jolla oli helppo työ siirtää pallo käytännössä tyhjään maaliin. Hetki tämän jälkeen laukaisunappi pohjassa koko päivän kiitänyt SBC Levin Joonas Harila pelattiin laidasta yksin läpi hyvällä avauksella, mutta chippi takakulmaan meni täpärästi ohi.

Toisen erän lopulta alkaen vastustajan jalka tuntui painavan selvästi enemmän, ja Levin joukkue pääsi hienoisesti niskan päälle. Kolmanteen erään tasaisen pelin painopiste siirtyikin SBT Tornion kenttäpäätyyn, mutta palloa ei millään saatu osumaan maalirautojen sisäpuolelle, vaan takalaita paukkui lähemmäs toistakymmentä kertaa erän aikana, eikä onnetarkaan ollut suotuisa tänään pomppupallojen suhteen. Kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla Levi-hyökkääjistä Hannu Molkojärvi löysi loistavalla poikittaissyötöllä yksin jääneen Joonas Junnolan Tornio-maalin takatolpalta, mutta ei maistunut tyhjäkään maali tällä kertaa, vaan pallo jäi Tornio-veskarin ulottuville. Viimeisen erän hallinnasta huolimatta ruuti oli tänään märkää, ja jokusen kerran aiemminkin tällä kaudella raporteissa mainittu maalintekomörkö nosti rumaa päätään. Lopullisesti kiri kariutui Levi-pelaajan turhaan kahden minuutin jäähyyn ajassa 43:00. Näin ollen päätössummerin soidessa loppulukemat SBT Tornio 3 – SBC Levi 0.

Kauden molemmat kohtaamiset Torniota vastaan olivat erittäin tasaisia, ja siinä missä kauden ensimmäisessä pelissä Levi onnistui rokottamaan Tornion virheistä Tornion hakatessa päätään Levin puolustusmuuriin, niin tänään osat olivat toisinpäin. Kaveri rokotti tällä kertaa kovalla prosentilla kolmesta meidän selkeästä virheestä, eikä nollalla tehdyllä maalilla tarvitse voitosta paljoa haikailla.

Päivän toiseen peliin klo 16 KeLy II:ta vastaan tehtiin jonkin verran muutoksia kentällisiin, toiveena luonnollisesti maalijyvän löytyminen. Kentälle astellessa peli-intoa lannisti kuitenkin KeLy II:n joukkue, tai pikemminkin sen puuttuminen, sillä vastustajan vahvuus oli sairasteluista ja hiihtolomasta johtuen tällä kertaa ainoastaan maalivahti+varamaalivahti ja 6 kenttäpelaajaa.

Ensimmäinen erä alkoikin Levin kannalta murheellisesti; ajassa 1:27 vastustaja pääsi ensimmäistä kertaa Levin päätyyn, ja epäonnistuneen katkoyrityksen seurauksena KeLy II-hyökkääjä pääsi nousemaan vapaasti maalille, ja viimeisteli varmasti tulostaululle tilanteeksi 0-1. Triplakuittaus johtomaalille saatiin kuitenkin pikatahtiin; pelikellossa seisoi 5:10, ja Levi oli iskenyt lukemiksi jo 3-1. Maalintekijöinä T. Trast kahdesti, ja Joonas Harila komealla vedolla yläputken alle. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lopulta 5-1 -lukemissa vastustajan potkaistua pallon kertaalleen omiin, sekä Tuomas Alaluusuan iskettyä pallon verkkoon maalin edestä.

Hyvällä liikkeellä vastustajan passiivinen noppa saatiin avattua useampaankin kertaan ensimmäisen erän aikana, joten lääkkeet toiseen erään olivat selvät; pelaajien liike on säilytettävä, ja pallo liikkeelle sillä vastustajan seisoskeluun ei saa lähteä mukaan.

Toisen erän puolivälin jälkeen oma peli kuitenkin puuroutui, ja peli meni seisoskeluksi. Vastustaja piti karvausrajan tiukasti 40%-tuntumassa, ja iski terävillä vastaiskuilla pari maalia erään Levin onnistuessa ainoastaan kerran erän aikana. Toiselle erätauolle siis lukemissa 6-3.

Kolmannessa erässä maaleja iskettiin vuorotahtiin mm. Levi-pakki Mika Paason onnistuessa ensimmäistä kertaa maalinteossa sinipaidoissa. Levin joukkue hallitsi toki palloa lähes 85% pelistä, mutta vastustaja kävi kuittaamassa vastaiskuilla maalit siinä missä SBC Levi iski päätään viiden miehen lihamuuriin. Omankin pelin passivoiduttua täysin hyökkäysalueella odoteltiin enää lähinnä loppuvihellystä pomppupallottelun merkeissä. Ajassa 41:31 Tuomas Trast viimeisteli lopulta ottelun kolmannen maalinsa Joonas Junnolan syötöstä. Tästä pari minuuttia eteenpäin KeLy II-hyökkääjä huitaisi korkealla mailalla Levi-vahti Huttusta käsille roikkupallontavoittelutilanteessa maalin edessä, mutta tuomari näki samalle pallolle kurotelleen Julius Sorjosen jostain syystä rikkeen tekijänä, ja tuomitsi tilanteesta käsittämättömästi rangaistuslaukauksen KeLy II:lle. RL:n kävi laittamassa pussiin KeLy II-pelaajista Kari Kemola, ja samalla pelin loppulukemiksi siis 8-6 SBC Levin hyväksi.

Harvoin, jos koskaan on nähty yhtä alakuloista Levin joukkuetta pukukopissa voitetun pelin jälkeen. Vastustajan vähälukuisuus söi parhaan terän pelisykkeestä heti alkuunsa, ja omien helppojen virheiden iso määrä painoi monellakin mielessä. Myöskään erittäin passiivista noppa-40:tä vastaan pelaaminen ei ehkä ollut sitä mitä vastustajalta odotettiin peliä edeltävässä palaverissa, mutta pelaajamäärä huomioon ottaen toki täysin ymmärrettävä ratkaisu.

Päivän onnistujia sinipaidoista olivat tällä kertaa Tuomas Trast (3+0), Joonas Junnola (0+3) sekä dynamic duo T. Ahola-J. Harila, joista ensin mainittu passasi kauden pistetilinsä auki tehoin 0+2 (sekä samalla ensimmäiset tehopisteensä SBC Levin paidassa), ja jälkimmäinen puolestaan iski kaksi häkkiä tutkaparinsa tarjoiluista.

SBC Levi päättää sarjakautensa Oulun Nallisportissa 23.03.2013, kun vastaan asettuu sarjanousun varmistanut SSRA II klo 16, ja sarjajumbo-SSRA III klo 18.