Edustusjoukkueelta pohjanoteeraus Oulussa

| Aiheet: Uutiset

Aikaisesta aamuherätyksestä huolimatta unihiekat oli saatu ravisteltua hyvin pois silmistä ja jaloista päivän ekaan peliin Torbalia vastaan, joka alkoi jo klo 11. Ja pelipaikkana tällä kertaa siis Oulun Nallisport.

Ensimmäinen erä käynnistyi Levin hallinnalla. Pallo saatiin hyvin liikkeelle, ja passiivisesti pelannut Torbal-viisikko oli koko ajan tilanteissa jäljessä. Maltilla rakennelluista hyvistä paikoista huolimatta palloa ei saatu millään osumaan maalikehikoiden sisäpuolelle, vaikka mainioita tontteja siunaantui useammallekin Levi-pelaajalle. Erän lopulla ajassa 12:50 pääsi Torbal iskemään 0-1 -johtomaalin käytännössä erän ainoasta kunnon paikastaan, joten erätauolle näistä lukemista.

Toisessa erässä sama meininki jatkui Levin hallitessa palloa ja peliä Torbalin keskittyessä tiiviiseen oman maalin varjelemiseen. Toinen erä oli vanhentunut viitisen minuuttia, kun nähtiin edellisen maalin toisinto; avaus nopan taskuun vasemmalle puolelle Levi-maalista katsottuna, nopea siirto keskelle ja pallo Levi-maaliin tarkalla laukauksella tolpan kautta. Tämän jälkeenkin Levi jatkoi puskemistaan puolustusmuuriin ja laukoi laukauksensa joko ohi, yli tai veskarin ulottuville, eikä onnikaan tuntunut olevan myötä irtopalloissa. Torbal puolestaan kävi erän aikana pariin kertaan Levin puolustusalueella, ja lähes joka kerta häkki heilui. Toiselle erätauolle lukemista 0-5 Torbalin eduksi.

Kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla lähdettiin hakemaan upporikasta tai rutiköyhää, ja viimeiset 10 minuuttia pelistä pelattiin ilman maalivahtia 6vs5, koska pallo saatiin koko ajan painettua vastustajan päätyyn. Peliväline saatiin kuin saatiinkin vihdoin maaliin ja peräti kahteen kertaan; maalintekijöinä Hannu Molkojärvi ja Matti Autioniemi, ja molemmat maalit siis IM. Torbal kuitenkin kuittasi molemmat maalit kahdella osumalla tyhjiin, joten loppulukemat 2-7 eivät jätä tuloksen puolesta paljon seliteltävää.

Pelillisesti sen sijaan pallonhallinta oli Levin joukkueella noin 80-20%, ja laukauksetkin karkeasti laskettuna 32-12, mutta jälleen kerran saatiin todeta, että salibandy on maalintekopeli, ja se puoli joukkueelta on täysin lukossa tällä hetkellä. Ylivoimaakin päästiin kokeilemaan kahden minuutin verran, mutta ilman tulosta.

Päivän toinen peli Suolaa vastaan klo 14 oli ennakko-odotuksissa vielä ensimmäistäkin koitosta kovempi. Lataus joukkueen sisällä oli kuitenkin kohdillaan, sillä päivän ensimmäisen pelin totaalinen muniminen haluttiin oikaista pikimmiten. Myös kitkerä viimeisen sekunnin tappio kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa siinteli mielessä. Suola sai kuitenkin otteluun unelma-alun, kun kellossa oli vain 00:58; pallo ajautui Levi-maalin taakse, josta Suola-hyökkääjä kiepsautti pallon vanhanaikaisella helpohkosti reppuun ja tilanteeksi 0-1.

Lisää lunta tupaan saatiin vain hetkeä myöhemmin kun Levi-pelaajista Juha-Matti Ulkuniemi otti väkivaltaisuudesta 5min jäähyn laitaväännössä. Korkeintaan 2min tuomio olisi ollut oikea, mutta naurettavan kovan tuomion antanut tuomari kommentoi tilannetta näin; ”en nähnyt kunnolla, mutta menit aika vauhdilla”. Suolan hyvä ylivoimapeli jauhoi kaksi maalia, ja vielä kolmannenkin juuri samoilla sekunneilla kun jäähy päättyi. Ensimmäisen erän loppu pyrittiin rauhoittamaan peli, ja valmistautumaan toiseen erään, jotta oma peli saataisiin myös käyntiin rikkonaisen alun jälkeen. Shokeeraava ensimmäinen erä siis Suolalle lopulta 0-4.

Toisen erän alku kuitenkin katkaisi selkärangan rippeet lopullisesti, kun heti ensimmäisen minuutin täyttyessä molemmat Levi-pakit ajautuivat tilanteessa samaan laitaan, ja Suola-hyökkääjä sai kenenkään estelemättä lyödä maalin edestä poikkarin tyhjiin. Seuranneesta keskialoituksesta Levi-pelaaja väänsi aloituksen omilleen, mutta Suola-hyökkääjä nappasikin pallon, käveli maalille ja nosti pallon reppuun viiden sinipaidan hämmästellessä ympärillä. Pelikellossa 16:31, tilanne 0-6 vastustajalle ja peli selvä. Samassa ajassa Levi vaihtoi myös maalivahtia. Edeltävän Torbal-pelin tapaan vastustajalla onnistui käytännössä kaikki mahdollinen ja mahdotonkin, mutta SBC Levin joukkueella ei mikään. Kaikki kunnia toki myös Suolan hyvin pelanneelle joukkueelle, joka sai hurmoksen päälle onnistumisten myötä, ja pelasi todella ehjän turnauksen tänään voittaen myös päivän toisen pelinsä KeLy II:ta vastaan.

Tämän jälkeen matsin loppu oli enää pelkkää pelailua, ja ainoa jännityksen aihe olikin, että saako Levi kuparisensa rikki. Kaksi ylivoimatilannetta ei tuonut toivottua tulosta, ja rankkarikin käytiin laukomassa varmuuden vuoksi ohi maalin. Pelin ollessa tilanteessa 0-9 vastustajalle passasi Tuomas Alaluusua takatolpalle Jaakko Tiuraniemelle, joka iski joukkueen avausmaalin otteluun ajassa 43:43, ja samalla loppulukemat 1-9. Ei siis ottelua ilman maalia Levin joukkueelle! :)

Koko kauden hyvin tähän asti toiminut tiivis oman pään peli (vain 36 päästettyä maalia 12 peliin ennen tätä päivää, toiseksi vähiten sarjassa KeLy II:n jälkeen) romahti tänään täydellisesti myös alivoiman osalta, ja kun maalintekokin oli totutusti käsittämättömän vaikeaa (kolme tehtyä maalia kahteen sarjapeliin, joista yksi (1!) 5vs5-pelissä), niin lopputulos on surullisen karua katsottavaa sinisten kannalta. Joukkueen henkinen takalukko ja itseluottamuksen puute maalinteon suhteen on saavuttanut jo sellaiset mittasuhteet, että maalliset keinot sen avaamiseen tämän kauden osalta alkaa olla vähissä. Paluumatkalla esiin nousivat mm. ryhmäterapia, ryhmähalit, ryhmämatkailu sekä jopa lajin vaihtaminen lentopalloon, tuohon ylvääseen kuninkaiden lajiin johon harjoituspaikkojakin löytyy yllin kyllin Pohjois-Suomesta, toisin kuin salibandyn kanssa.

Loppukauden tavoitteeksi edustusjoukkueelle jää enää sarjapaikan varmistaminen, sillä sarjajumbona oleva SSRA III on jo 7 pistettä jäljessä, ja toisella suoran putoajan paikalla oleva SC Kaatajat puolestaan 5 pistettä jäljessä, kun enää 8 sarjapistettä on jaossa. Kenties tähän lyhyeen videopätkään SBT Suola-pelistä kulminoituu koko päivä ja sen myötä koko kausi? Kiitos ja hyvää yötä.